2010. május 20., csütörtök

Utólagos hőszigetelés hőszigetelő rendszerrel


A homlokzat utólagos hőszigetelésének elterjedt módszere, hogy szigetelőanyagot erősítenek a homlokzathoz (polisztirol ragasztóval), amely kívülről üvegháló védelmet és tapasztóanyagot kap, majd erre kerül a fedő díszvakolat.

A homlokzat utólagos hőszigetelésének legelterjedtebb anyaga a polisztirol, amely a homlokzat páraáteresztő képességét ugyan csökkenti, viszont kiváló az anyag hőszigetelés-szigetelés tulajdonsága, könnyen megmunkálható és egyszerűen felszerelhető.

A talajhoz közeli részeken ajánlott az ütéseknek jobban ellenálló és vízre nem érzékeny extrudált (XPS) polisztirollapot használni.
A polisztirolhoz hasonló hővédelmi tulajdonságú az ásványgyapot hőszigetelés-szigetelés, amely nem éghető, ezért tűzvédelmi szempontból biztonságosabb megoldás.
A hőszigetelő rendszer ajánlott vastagsága alapszerkezettől és annak tulajdonságaitól függően legkevesebb 5 cm, de jobb, ha 10 cm.
A megfelelő hőszigetelő rendszer vastagság az egyes rétegek hővezetési tényezőinek ismeretében határozható meg pontosan.
A pontszerű ragasztással rögzített hőszigetelő lapokat a homlokzat méretétől függetlenül szigetelés tartó dűbellel rögzíteni kell (ajánlott mennyiség 4-6db/m2).

Tévhit, hogy a hőszigetelő rendszert csak bizonyos magasságig vagy csak az ablakok körül kell rögzíteni.
A felületet polisztirol ragasztóba ágyazott üvegszövettel borítják be, és az elsimított felületi bevonatra kerül a külső díszvakolat.

http://hoszigetelorendszer.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése